De Leukste Leaders: You’re The Worst

In De Leukste Leaders neem ik de leukste, mooiste, grappigste of indrukwekkendste leaders onder de loep. Een leader is de introductie van een film/serie. Als seriekijker kun je de leaders van je favoriete series al bijna dromen. Een leader kan je al gauw enthousiast maken over een serie of een lach op je gezicht toveren wanneer je het ziet verschijnen.

Dit keer is het de beurt aan:

1

You’re The Worst is een serie van de zender FX/FXX. Op dit moment is het tweede seizoen aan de gang. Het is een serie over vier mensen die zeg maar ‘the worst’ zijn. Centraal staan Jimmy, Gretchen, Edgar en Lindsay. Jimmy en Gretchen zijn personages die niet geloven in relaties en liefde, maar elkaar toch vinden. Vervolgens proberen zij voortdurend te verzetten tegen het volwassen worden en het leiden van een ‘normaal burgerlijk leven’. Hun vrienden Edgar en Lindsay complementeren het stel.

Wat deze leader/intro bijzonder maakt, is dat (vooral de kijker die bekend is met de serie) je de personages van de hoofdpersonen goed kan zien. De eigenwijze Jimmy, de stoere Gretchen, Edgar die zich geen houding weet te geven en de speelse, opgewekte Lindsay. In het themanummer van Slothrust, 7.30 A.M., staat de zin “I’m going to leave you anyway” centraal. Dat is ook het gevoel dat je krijgt bij het kijken van deze serie. Het lijken allen relaties die gedoemd zijn te mislukken. Want, vooral met Jimmy en Gretchen denk je in het begin van de serie: ‘hoe kan iemand het uithouden met deze twee?’ Wat helemaal versterkt wordt doordat deze twee mensen een relatie hebben met elkaar. Wat overigens ook geldt voor de dommige en onvolwassen Lindsay.

You’re The Worst is een ijzersterke serie. De cast is uitstekend en vooral Kether Donohue (Lindsay) heeft mijn hart gestolen. In deze serie zie je mensen waar je eigenlijk een hekel aan zou moeten hebben, maar die je toch weet te waarderen. Vooral Jimmy, Gretchen en Lindsay zijn vaak gewoon freaking assholes. Daarom is het noemenswaardig dat bedenker Stephen Falk erin slaagt om andere facetten van deze personages te tonen zodat wij door het verwerpelijke, kinderachtige en vaak egoïstische gedrag heen kijken. Het zijn mensen die meer te bieden hebben dan het masker dat zij opzetten. Waar het eerste seizoen zich meer richtte op comedy, omarmt het tweede seizoen meer het dramatische. Het tweede seizoen heeft zodoende wellicht meer weg van een dramedy dan een echte comedy. Dat neemt niet weg dat dit typisch zo een serie is die meer mensen zouden moeten kijken. Het is een serie die dus naast comedy, meer serieuze onderwerpen durft te bespreken. De liefhebber van de ‘betere’ series, mag deze absoluut niet missen. Meneer Vevie approves this message!

 

2 Comments

  1. Gwen november 19, 2015
    • Meneer Vevie november 20, 2015

Geef een reactie