De Leukste Leaders: iZombie

In De Leukste Leaders neem ik de leukste, mooiste, grappigste of indrukwekkendste leaders onder de loep. Een leader is de introductie van een film/serie. Als seriekijker kun je de leaders van je favoriete series al bijna dromen. Een leader kan je al gauw enthousiast maken over een serie of een lach op je gezicht toveren wanneer je het ziet verschijnen.

Dit keer is het de beurt aan:

2

iZombie is een serie van de Amerikaanse zender The CW. De serie is een losse adaptatie van de gelijknamige comic van Chris Roberson en Michael Allred. iZombie gaat over Olivia ‘Liv’ Moore, een ambitieuze jonge vrouw wiens leven op slag veranderd wanneer zij wordt aangevallen door een zombie. Liv behoort nu zelf tot de zombieheid (als tegenhanger van de mensheid). Om te overleven is Liv veroordeeld tot het eten van de hersenen van overledenen. Nadeel: na het verorberen van deze delicatesse krijgt zij de herinneringen en de gewoonten van de oorspronkelijke eigenaar van de hersenen. Liv zet vervolgens haar nieuwe vaardigheden in om de politie van Seattle te assisteren.

De introductie van iZombie komt van de hand van Michael Allred, de man die ook medeverantwoordelijk is voor de comic. Dit is wellicht een van de mooiste leaders van de afgelopen jaren. Allred gebruikt felle kleuren, gecombineerd met prachtige tekeningen die de sfeer van de serie goed overbrengen. Het themanummer Stop I’m Already Dead van Deadboy & the Elephantmen voegt een extra dimensie toe aan de serie. Het brengt je meteen in een bepaalde vibe die de toon zet voor de serie. Dit is er simpelweg eentje die te mooi is om niet op te nemen in deze rubriek.

Geef een reactie