De Leukste Leaders: Fresh off the Boat

De Leukste Leaders

In De Leukste Leaders neem ik de leukste, mooiste, grappigste of indrukwekkendste leaders onder de loep. Een leader is de introductie van een film/serie. Als seriekijker kun je de leaders van je favoriete series al bijna dromen. Een leader kan je al gauw enthousiast maken over een serie of een lach op je gezicht toveren wanneer je het ziet verschijnen.

Dit keer is het de beurt aan:

Fresh Off The Boat Banner Meneer Vevie

Fresh of the Boat is een komedieserie van ABC. De serie is losjes gebaseerd op het leven van chefkok Eddie Huang en zijn boek Fresh of the Boat: A Memoir. Het is de eerste sitcom met Aziatisch-Amerikaanse protagonisten sinds All American Girl uit 1994. De serie gaat over de Taiwanese familie van Eddie Huang die van Washington D.C. verhuist naar Orlando om een restaurant te openen. Zijn moeder worstelt met de cultuur in Florida en zijn vader probeert de ‘Amerikaanse droom’ te verwezenlijken. Eddy, een groot hip-hopliefhebber, probeert dan weer zijn draai te vinden op school, met zijn klasgenoten en met de dames. Rollen zijn er voor: Randall Park, Constance Wu, Hudson Yang, Ian Chen, Forrest Wheeler, Lucille Soong en Chelsea Crisp.

Als hip-hopliefhebber brengt deze intro mij meteen in hogere sferen. Het nummer is afkomstig van Danny Brown en het heeft echt zo een vibe uit de 90’s die aanstekelijk is. Ooh, I miss the 90’s! Het helpt ook dat Fresh of the Boat een hele leuke serie is. Het is zeker een van de betere komedieseries van de laatste jaren. De serie bevat goed acteerwerk, heeft tienerpersonages die niet irriteren en toont een type gezin dat onderbelicht is op televisie. Alleen daarom valt de serie al te prijzen. Een absolute aanrader!

 

 

Geef een reactie