De 5 series van januari (2018): de freaking 5!

911 banner
In première: 3 januari 2018 (Fox)

Het verhaal

Een blik op het leven van hulpverleners. De serie kijkt naar agenten, verpleegkundigen en brandweerlieden. Naar de mensen die hun eigen leven riskeren om het leven van anderen te redden.

Waarom 9-1-1?

Voornamelijk voor de cast. Angela Bassett, Aisha Hinds, Connie Britton, Peter Krause en Rockmond Dunbar geven mij vertrouwen dat 9-1-1 (IMDb) wat wordt. Dit kan een betere versie worden van een serie als, bijvoorbeeld, Chicago Fire. Het zal vermoedelijk een case of the week (procedureel) format worden, maar dat hoeft niet verkeerd te zijn als de personages aansprekend zijn. Voorwaarde is dan wel dat er een goede cast aangetrokken moet worden. Veel van deze castleden hebben in het verleden in zulke goede series gespeeld, dat ik hen wel het voordeel van de twijfel moet geven.

De trailer


Romper Stomper banner
In premierre: 1 januari 2018 (Stan)

Het verhaal

Romper Stomper (IMDb) is een vervolg van de gelijknamige film uit 1992. De serie speelt zich 25 jaar na de gebeurtenissen in de film af. Deze zesdelige serie volgt een nieuwe generatie extreemrechtse activisten en hun anti-fascistische tegenhangers. De extreemrechtse groep wordt aangestuurd door Blake Farrand, beter bekend als Patriot Blue.

Waarom Romper Stomper?

De gelijknamige film was zeker de moeite waard. Dat is de reden dat ik deze serie ook een kans wil geven. Dit gaat een keiharde botsing worden die ik niet wil missen. De personages begeven zich in een gevaarlijke wereld, waar er voortdurend veel op het spel staat. Het kan niet anders dan dat dit beklemmende televisie gaat opleveren. Romper Stomper is ook een serie die ik makkelijk bij de 5 had kunnen scharen.

De trailer

3 Comments

  1. Naïas januari 25, 2018
  2. Naïas januari 25, 2018
  3. Naïas januari 25, 2018

Geef een reactie