De 5 series van januari (2018): de freaking 5!

Mosaic banner
In première: 22 januari 2018 (HBO)

Het verhaal

De serie is gebaseerd op een app die mensen de mogelijkheid gaf om invloed te hebben op het plot. Het wordt een zesdelige miniserie gemaakt door Steven Soderbergh.

Waarom Mosaic?

Mosaic (IMDb) kan echt een topper worden. Het kan ook een serie worden die zijn eigen ambities niet waarmaakt. Het concept onderscheidt zich namelijk van veel series die we dit jaar te zien zullen krijgen. Alleen daarom al verdient deze serie een kans. Liever altijd een serie, en makers, die wat ‘nieuws’ proberen, dan alle standaard series waar we elk jaar weer mee geconfronteerd worden. Daarnaast komt de serie van Steven Soderbergh en dat is niet bepaald een koekenbakker. Als ik de trailer bekijk heb ik het idee dat Mosaic echt een ervaring wordt. Een serie die de kijker meeneemt en de kijker vragen laat stellen. Dat zijn de series die we nodig hebben. Ik duim voor je, Mosaic

De trailer


Eervolle vermeldingen

McMaffia banner
In première: 1 januari 2018 (BBC)

Het verhaal

Een zoon van Russische immigranten (die niet toevallig maffialeden waren) krijgt te maken met corrupte politici, veiligheidsdiensten en witwassers. Zijn eerste stappen in de onderwereld zijn slechts een kwestie van tijd.

Waarom McMafia?

Deze maand komen er een aantal knallers uit. McMafia (IMDb) had (net als een paar andere series) zomaar tussen de 5 kunnen staan. De serie verdient dus een eervolle vermelding. Dit is ook een serie waar ik al langer naar uitkijk en waar ik vertrouwen heb in de cast en crew.

De trailer


Next of Kin

In première: 8 januari 2018 (ITV)

Het verhaal

De serie volgt arts Mona Harcourt. Zij woont in Londen met haar man Guy, een politieke lobbyist. Wanneer er een bom tot ontploffing komt in Londen op dezelfde dag dat haar broer Karin wordt ontvoerd en vermoord in Pakistan, verandert Mona’s leven voorgoed. De situatie escaleert wanneer Mona ontdekt dat Danish (beter bekend als Danny), de zoon van haar broer, is verdwenen van zijn universiteit en gelinkt wordt aan de aanslag en de moord op zijn vader. De familie wordt beschuldigd en bevindt zich opeens in cyclus van verraad en samenzwering. Mona wordt geconfronteerd met de ultieme dilemma: hoe ver ga jij om de veiligheid van je familie te waarborgen?

Waarom Next of Kin?

Ik wou Next of Kin (IMDbbelichten omdat het gegeven aansprekend is. Wat gebeurt er met iemand en een familie in zo een situatie? De familie van Mona (en zijzelf) gaat het natuurlijk erg zwaar krijgen. De vragen die dan door je hoofd moeten gaan. Waar is het fout gegaan? Had ik dit kunnen zien aankomen? Kunnen we hierna nog een ‘normaal’ leven leiden? Ik heb het idee dat Next of Kin een enorm boeiende dramaserie zal worden, waar er veel op het spel staat. Het zal een blik werpen op radicalisatie en ons hopelijk stof tot nadenken geven.

De trailer

Helaas is er nog geen trailer beschikbaar.

3 Comments

  1. Naïas januari 25, 2018
  2. Naïas januari 25, 2018
  3. Naïas januari 25, 2018

Geef een reactie