De 5 series van januari (2018): de freaking 5!

De 5 series van januari (2018)

De 5 series van januari (2018): zoals jullie weten komen er tegenwoordig té veel series uit. Dat is leuk voor ons serieliefhebbers. Maar in dit tijdperk van ‘Peak Tv’ is het simpelweg onmogelijk om alles bij te houden. Vooral niet voor een normaal functionerend mens, met een baan en een gezin. We moeten dus steeds selectiever zijn. We zullen dus ook steeds sneller series moeten laten vallen. Er is simpelweg te veel goede televisie om je tijd te verdoen met een serie die je niet pakt. Natuurlijk, er is altijd ruimte voor een paar guilty pleasures. De voorwaarde is echter wel dat je er, op welke manier dan ook, van geniet.

Ik heb daarom vijf nieuwe series geselecteerd die wat mij betreft deze maand de moeite waard zijn. Althans, die het meest te bieden hebben. Het kan uiteindelijk naderhand altijd tegenvallen, maar dan zijn er gelukkig nog andere series om op terug te vallen. Als back-up heb ik dan wellicht deze series, nieuwe series in december (2017), in de aanbieding. Dit waren overigens de furious 5 van vorige maand: de 5 series van december (2017). En nu terug naar het hoofdgerecht ———> Hier zijn de freaking 5 van deze maand:


Counterpart banner
In première: 21 januari 2018 (Starz)

Het verhaal

Deze spionage thriller volgt Howard Silk, een eenzame schakel in een bureaucratische organisatie voor spionnen. Wanneer Howard ontdekt dat zijn organisatie de poort naar een parallelle dimensie bewaakt, begint zijn avontuur in deze intrigerende en gevaarlijke wereld. De enige die hij kan vertrouwen is ‘Prime’, Howard’s bijna identieke tegenhanger in de parallelle wereld.

Waarom Counterpart?

J.K. Simmons is een hele goede acteur. Wie Whiplash (de film waar hij een Oscar voor won) nog niet gezien heeft, heeft huiswerk. Counterpart staat er deze maand in omdat dit een ambitieuze serie is. Het is een serie die wat anders probeert en dat is mooi. Het kan dan natuurlijk dat de serie steken laat vallen, maar men probeert tenminste wat. Het concept is tof en met een beetje tijd kan dit een hele interessante serie worden.

De trailer

3 Comments

  1. Naïas januari 25, 2018
  2. Naïas januari 25, 2018
  3. Naïas januari 25, 2018

Geef een reactie