De 5 series van december (2017): de awesome 5!

Jean-Claude Van Johnson banner
In première: 15 december 2017 (Amazon)

Het verhaal

Jean-Claude Van Damme is een wereldwijde martial arts ster, ook wel bekend onder de naam ‘Johnson’. Hij is al jaren met pensioen, tot een ontmoeting met een vroegere liefde hem terug in het spel brengt. Dit keer is hij dodelijker dan ooit. Waarschijnlijk…

Waarom Jean-Claude Van Johnson?

Ik zeg eerlijk: Meneer ging vroeger hard op alles van Jean-Claude. The Muscles from Brussels kon op veel liefde rekenen van mijn videobandspeler (wow, ik word oud). De jonge lezers onder ons kijken elkaar nu verwilderd aan met de vraag wat een videobandspeler (VHS) is. Ik begrijp het. KickboxerBloodsportUniversal SoldierHard TargetDouble Impact: ik zag ze allemaal. In reflectie zijn dat natuurlijk niet de beste films, maar wat maakt het uit. Nu heeft Jean-Claude dus deze serie op Amazon en ik ben blij voor de man. Het heden is namelijk niet heel goed gezind qua rollen voor de actiehelden van weleer. De pilot is al beschikbaar en de recensie van het eerste seizoen zal snel verschijnen op mijn plekje op het wereldwijde web.

Jean-Claude lijkt zichzelf een beetje op de hak te nemen en je kunt zien dat Jean-Claude Van Johnson (IMDb) ook een beetje met een knipoog is gemaakt. Dat is toch leuk! We hebben al genoeg series die met elkaar wedijveren om de titel ‘de serieuste (is serieuste een woord?) serie van het moment’. Er mag best ook gelachen worden. Voorwaarde is natuurlijk wel dat de serie dan goed in elkaar steekt. Laten we het in ieder geval hopen voor een van mijn oude helden.

De trailer

Geef een reactie