De 5 series van december (2017): de awesome 5!

De 5 series van december (2017)

De 5 series van december (2017): zoals jullie weten komen er tegenwoordig té veel series uit. Dat is leuk voor ons serieliefhebbers. Maar in dit tijdperk van ‘Peak Tv’ is het simpelweg onmogelijk om alles bij te houden. Vooral niet voor een normaal functionerend mens, met een baan en een gezin. We moeten dus steeds selectiever zijn. We zullen dus ook steeds sneller series moeten laten vallen. Er is simpelweg te veel goede televisie om je tijd te verdoen met een serie die je niet pakt. Natuurlijk, er is altijd ruimte voor een paar guilty pleasures. De voorwaarde is echter wel dat je er, op welke manier dan ook, van geniet.

Ik heb daarom vijf nieuwe series geselecteerd die wat mij betreft deze maand de moeite waard zijn. Althans, die het meest te bieden hebben. Het kan uiteindelijk naderhand altijd tegenvallen, maar dan zijn er gelukkig nog andere series om op terug te vallen. Als back-up heb ik dan wellicht deze series, nieuwe series in december (2017), in de aanbieding. Dit waren overigens de furious 5 van vorige maand: de 5 series van november (2017). En nu terug naar het hoofdgerecht ———> Hier zijn de awesome 5 van deze maand:


Dark banner
In première: 1 december 2017 (Netflix)

Het verhaal

Als een kind vermist wordt, gaan vier families verwoed op zoek naar antwoorden. Ze ontrafelen een schokkend mysterie dat zich uitstrekt over drie generaties.

Waarom Dark?

Dark (IMDb) wordt al vergeleken met Stranger Things. Zo ver wil ik zelf nog niet gaan (eerst zien dan geloven, weet je wel). Het staat echter wel vast dat de trailer van de eerste Duitse Netflix Original er goed uit ziet. Het lijkt weer een serie te worden waar je je als kijker echt in kunt vastbijten. Ik zie mezelf al naar Mevrouw Vevie roepen dat ik druk ben en niet gestoord mag worden. Er gebeuren onheilspellende dingen. Er is een mysterie. En, dat is vaak al genoeg om mij voor de buis te krijgen. What’s not to love? We moeten uiteraard met eigen ogen zien of Dark uiteindelijk de verwachtingen weet waar te maken, maar ik heb er alvast vertrouwen in.

De trailer

Geef een reactie