Crazy Ex-Girlfriend – Pilot

Doe mij toch maar een Crazy Ex-Girlfriend

Ik heb nooit een gekke ex gehad. Wel een gekke scharrel. Een lieve meid, maar die was niet helemaal lekker. Ik sliep nog net niet met mijn ogen open. Soms kunnen mensen nou eenmaal doorslaan en te obsessief worden. In Crazy Ex-Girlfriend is Rebecca Bunch (Rachel Bloom) ook niet helemaal lekker. Mevrouw is tien jaar later nog steeds helemaal weg van haar zomerliefde, Josh Chan. Wanneer zij hem tegenkomt in New-York, verandert alles. Zij laat een kans om partner te worden bij een groot advocatenkantoor schieten, pakt haar koffers en verhuist naar West Covina in Californië. Want, daar is Josh. Waar Josh is, daar moet zij zijn. Rebecca zit permanent in de ontkenningsfase. Leeft met oogkleppen op. Brengt West Covina haar het geluk (en Josh) waar zij naar zoekt? Of komt zij tot de conclusie dat het waar is wat zij zeggen: ze is gek en niet zo een beetje ook.

Kortom: de serie moet Rebecca en de personen die inzien wat Rebecca te bieden heeft meer op de voorgrond plaatsen!

Crazy Ex-Girlfriend is een nieuwe serie van The CW. YouTube-sensatie Rachel Bloom heeft de hoofdrol te pakken. Het is oorspronkelijk een serie waar Showtime een pilot voor heeft laten schieten. Zij besloten echter de serie niet in productie te nemen. The CW twijfelde niet lang en besloot de bestaande pilot aan te passen (voor netwerkstandaarden) en de serie uiteindelijk wel een kans te geven. Het resultaat zal niet bij iedereen in de smaak vallen. De serie kiest ervoor om musical-achtige nummers op te voeren die niet iedereen zal waarderen. Zit je er net lekker in, beginnen ze te zingen en dansen. Het is een aparte keuze, maar wat mij betreft werkt het. Het geeft de serie een eigenheid die de meeste nieuwe series van dit moment ontberen. Het geeft deze serie net dat beetje extra waardoor Crazy Ex-Girlfriend zich direct onderscheidt van de andere nieuwe series dit seizoen.

De pilot is een tikkeltje absurd, Rebecca is een personage waar je je enorm aan zou kunnen ergeren en haar motieven zouden zeker op de zenuwen kunnen werken. Waarom zou een succesvolle vrouw alles opgeven in New York voor een man waar zij twee maanden iets mee had? Tien jaar geleden! Ik verwacht dan zoiets in de trend van: omdat zij van hem houdt, natuurlijk… Rebecca zou ook geen crazy-ex zijn als zij dit niet deed. Crazy Ex-Girlfriend zou dan niet op ons kleine scherm zijn. Het probleem is, echter, dat Rebecca voor velen eerder dom zal overkomen dan gek. Is dom hetzelfde als gek. Je zou kunnen zeggen van wel, maar Rebecca heeft veel meer in haar mars. Het personage is veel meer dan een naïeve vrouw die achter een man aanzit die haar niet ziet staan. Ik vond het dus aardig frustrerend dat Rebecca alleen maar bezig is met Josh. Het is het thema van de serie, maar wat mij betreft werkt het limiterend. Vooral omdat Rebecca een veel leuker personage is wanneer zij zich van het script niet druk hoeft te maken om Josh. Wanneer zij zichzelf kan zijn en kan tonen wat zij nog meer in haar mars heeft.

2

Dit is een pilot met groeipijnen. Er zit een hele goede serie verstopt, maar er moet nodig aan gesleuteld worden. De tweede aflevering is beter dan de pilot, maar heeft dezelfde mankementen. Alles wat om Josh draait zuigt de zuurstof uit de ruimte. De serie zou nog vermakelijker zijn als de serie nog meer inspeelt op de relatie tussen Rachel en Paula. Of als de serie de relatie tussen Rebecca en Greg verder verdiept. De eerste twee afleveringen laten zien dat Rebecca goed is in wat zij doet. Het is een personage dat haar werk goed uitvoert en ook dat zou meer belicht mogen worden. Kortom: de serie moet Rebecca en de personen die inzien wat Rebecca te bieden heeft meer op de voorgrond plaatsen! Rachel Bloom is in ieder geval top. Haar spel overtuigt en ik begrijp meteen waarom zij deze kans kreeg. Bloom is charismatisch en laat meerdere facetten van Rebecca zien. Zowel de komische aspecten als de dramatische weet zij treffend te belichten. Ik ben ervan overtuigd dat Bloom een van de nieuwe sterren van dit nieuwe televisieseizoen wordt. Crazy-Ex-Girlfriend heeft enorm veel potentie. Dit zou weleens een van de betere nieuwe series van de netwerkzenders kunnen worden.

Geef een reactie