Containment – Eerste afleveringen

Containment is je serie voor tussendoor

Vorige week zag ik al de eerste aflevering van Containment. Toen dacht ik: laat me de tweede aflevering afwachten en er dan als een hyena op springen. Dat heb ik gedaan, maar ik heb helaas weinig vlees van deze botten af kunnen scheuren. Containment heeft namelijk niet veel om het lijf, guys. Deze serie heeft weinig kleren aan, maar is absoluut niet opwindend. Dat komt simpelweg omdat dit een serie is die te ‘bekend’ is. Dat kan voor degenen die het Belgische Cordon hebben gezien zeker kloppen. Dit is namelijk de Amerikaanse remake van die serie. Want, alles heeft natuurlijk een remake nodig tegenwoordig. Aangezien ik Cordon niet heb gezien weet ik niet of de problemen liggen aan het bronmateriaal. Hoe dan ook, Meneer kan zeker niet zeggen dat Containment een serie is die je absoluut moet zien. No, not at all.

Containment gaat over een virus dat zijn weg vindt naar Amerika door een Syriër. Probeert de serie hier iets te zeggen over de huidige vluchtelingenproblematiek? Wellicht, maar het eindresultaat is dat deze persoon een aardig aantal mensen heeft geïnfecteerd. Daardoor is de overheid genoodzaakt een quarantainezone in te stellen. Nu is het natuurlijk zo dat er geliefden van bepaalde hoofdrolspelers zich in deze zone bevinden. Majoor Lex Carnahan’ (David Gyasi) vriendin Jana, bijvoorbeeld. Of de zwangere Teresa, wiens vriend met lede ogen moet aanzien hoe zijn vriendin mogelijk het slachtoffer wordt van het dodelijke virus. De overheid, onder leiding van Sabine Lommers (Claudia Black), probeert het virus dus zo goed mogelijk onder controle te houden. Dat moet wel, want er is geen geneesmiddel voor. Dat gaat natuurlijk niet zonder moeilijkheden, want in de tweede aflevering dreigt het virus zich buiten de zone te verspreiden. In beide afleveringen zien wij hoe zowel de mensen in de zone als daarbuiten de rust proberen te bewaren en de verdere uitbraak van het virus proberen te voorkomen.

Als dit soort verhalen je ‘cup of tea’ zijn, dan zeg ik laat je gerust infecteren door Containment. Zo niet: ik ga niemand warm maken voor deze serie. Het virus in de serie is namelijk hoogst besmettelijk, maar de serie zelf weet het virus niet over te brengen. Na het kijken van deze twee afleveringen kan ik mij niet voorstellen dat iemand het echt te pakken heeft van Containment. Het is niet ‘slecht’ slecht, maar ik zie niemand naar huis demarreren om met een snoekduik op de bank te springen. Daarvoor is het te formulematig. Te volgens het boekje. Het acteerwerk maakt ook niet bepaald wild. Het is een goed voorbeeld van acteurs die niet overtuigend acteren. Niet allemaal slecht, maar niet overtuigend. Waarbij je merkt dat zij een rol spelen. Dat is logischerwijs niet de bedoeling. De enige hoofdrolspeler die weet te overtuigen is David Gyasi (Lex). De acteurs die Sabine, Katie, Jana, Jake en Teresa spelen hadden bij wijze van spreken door elke acteur vervangen kunnen worden, zonder dat het een gemis zou zijn. Het is smakeloos, zonder jus.

Containment Banner Meneer Vevie

De humane momenten springen er nog het meest uit. Zoals de band van Teresa met haar grootouders. Hoe zij bijvoorbeeld meteen het huis van haar grootmoeder reinigt wanneer zij zich realiseert dat zij mogelijk geïnfecteerd is. Of de band tussen Jake en Katie die op natuurlijke wijze wordt opgebouwd in deze afleveringen. Ik vind het ook niet verkeerd dat de agent (Jake) in de eerste aflevering laat zien dat hij ook maar een mens is en bang is voor het virus. Maar wanneer je kijkt naar Containment blijft over het algemeen hangen dat er niks gebeurt wat echt nieuwsgierig maakt naar meer. Je kunt de volgende week weer afstemmen op de serie, of de serie heel gemakkelijk laten vallen. Het zou niet uitmaken, omdat nergens het idee wordt gewekt dat je wat mist als je het laatste doet. Kijk Containment dus als je geïnteresseerd bent in dit soort verhalen, maar voel je absoluut niet schuldig als je deze overslaat.

De trailer:
https://youtu.be/qE983cTD4Mg

4 Comments

  1. Dirk april 29, 2016
  2. Gwen april 30, 2016

Geef een reactie