CMC (Centraal Medisch Centrum) – Eerste aflevering

CMC brengt de Nederlandse ziekenhuisserie terug

Dat klopt. De Nederlandse ziekenhuisserie is terug! Bepaal maar zelf of je daar blij mee bent. Wat mij betreft is er ruimte voor een nieuwe serie in dit genre. Waarom niet? Daarbij, voor ieder wat wils. Ook als het op series aankomt. Ik ben altijd van mening dat je elke Nederlandse serie moet verwelkomen en blij moet zijn dat zij worden gemaakt. Zelfs als het een genre is dat zelf niet echt in je straatje ligt. Ik heb dus op mijn bank plaatsgenomen om te kijken wat CMC te bieden heeft. Ik zag in ieder geval al heel wat bekende gezichten de revue passeren. Onder andere Victor Löw, Renée Soutendijk, Ricky Koole, Vincent Croiset, Victoria Koblenko, Susan Visser, Lieke van Lexmond en Toprak Yalciner hebben een rol te pakken.

Er gebeurt altijd wat in het CMC

In CMC volgen wij de nieuwe directrice, Cleo de Waard (Ricki Koole), en haar staf van het Centraal Medisch Centrum. Veel werknemers zitten op voorhand niet te wachten op Cleo. Zou zij haar nieuwe baan wel op een eerlijke manier hebben bemachtigd? Kan zij deze veeleisende baan aan en heeft zij wel de competenties? Dat zijn enkele vragen die circuleren in het ziekenhuis. Cleo zal zich dus moeten bewijzen en daar krijgt zij tien afleveringen de tijd voor. Lukt het haar om haar staf voor zich te winnen? Ik weet dat ik in ieder geval raar zou opkijken van een directrice van een ziekenhuis die niet kan tegen bloed. Daarnaast zien wij hoe het Ricki vergaat in haar privéleven en wat de rest van haar staf uitvoert.

Zo, wat een heftige bevallingsscène! Je kunt veel zeggen van de actrice die de zwangere speelt, maar zij gaat er wel voor. Het was voor mij echter een tikkie too much. Toen zat bij mij meteen de schrik erin voor het restant van de aflevering. Gelukkig herpakt zij zich in een scène die je in de werkelijkheid niemand toewenst. Hoe ga je namelijk om met het nieuws dat je pasgeboren kind zwaar gehandicapt is en dus altijd medische complicaties zal hebben? Nogmaals, dat is nieuws dat je niet in de koude kleren gaat zitten. CMC baseert zich op “realistische medische thema’s” en het medisch thema dat centraal staat in de eerste aflevering is zeker realistisch te noemen. Dat is toch wat liefhebbers van dit genre willen zien. En intriges, natuurlijk. Intriges kunnen zeker niet missen. Ook dat is te zien in CMC.

Is CMC here to stay?

CMC Banner Meneer Vevie

De eerste aflevering van CMC maakte mij niet enthousiast om volgende week weer op de bank plaats te nemen. Het geheel is degelijk, maar er ontbreekt iets dat je echt in de serie trekt. Daardoor gaat de serie een beetje langs je heen. De medische casus die centraal staat is interessant, maar de rest komt veel minder binnen. Misschien heeft het te maken met het acteerwerk van sommige acteurs, maar het is niet altijd even overtuigend. De serie zal dus zeker een trapje extra moeten doen. Toch heb ik het idee dat de serie in de smaak zal vallen bij een hoop kijkers. Voor hen zal een beetje ‘spanning’ beslist niet verkeerd zijn op de zondagavond. Hopelijk is CMC dus here to stay en hebben de fans van dit genre er weer een serie bij.

De trailer:

 

Geef een reactie