Channel Zero – You Have To Go Inside (Pilot)

Zet ‘em aub even op Channel Zero

Ik was net begonnen met typen toen ik even naar buiten moest. Ik zat even met mijn slipper achter een horrorclown aan. De slipper ben ik kwijt, by the way. Nu ik toch weer aan het typen ben: ik heb de eerste aflevering van Channel Zero gezien! Ik zeg eerlijk dat deze anthologieserie mij goed is bevallen. Het eerste seizoen van deze serie telt zes afleveringen en is gebaseerd op werk van Kris Straub. Het eerste seizoen heet Candle Cove. Ik heb eerder gezegd dat Syfy hit or miss voor mij is. Voor elke serie van hen die ik kan waarderen, zijn er twee waar ik een horrorclown op af wil sturen. Dat ga ik zeker niet doen na mijn kennismaking met Channel Zero. Het tweede seizoen is ook al besteld en zal eveneens zes afleveringen tellen. Dat seizoen heet The No-End House.

Een beetje cliché, maar wel lekker

Dit eerste seizoen gaat over een kinderpsycholoog, Mike Painter (Paul Schneider), die terugkeert naar zijn geboorteplaats. De man is er jaren niet geweest. Dat is logisch, want bijna dertig jaar geleden zijn er vijf kinderen vermoord. Een van deze kinderen was zijn tweelingbroer. Dat is iets waar je nooit over heen komt. Soms heeft men het over gebeurtenissen die je leven tekenen. Dit is zo een gebeurtenis. Mike keert dus terug en krijgt (hoe kan het ook anders) al snel weer het nodige te verduren. Dezelfde gebeurtenissen uit het verleden lijken zich namelijk te herhalen. Lokale kinderen beginnen zich vreemd te gedragen en raken in de ban van een vreemd kinderprogramma op televisie. Laat dit kinderprogramma nou net aan de basis staan van wat zich in het verleden heeft afgespeeld. Mike had beter weg kunnen blijven. Nee, doe maar niet. Ik ben blij dat Mike zo dom is geweest om terug te keren, want hier wil ik zeker meer van zien.

Ik gaf al aan dat Channel Zero niet gevrijwaard is van clichés en dat is ook zo. Natuurlijk moet alle heisa weer opspelen zodra Mike terugkeert. En natuurlijk wordt Mike verdacht van betrokkenheid bij deze zaak. Wat dat betreft verloopt veel van wat getoond wordt volgens het boekje. Dat zal zeker reden zijn voor sommigen om af te haken. Tja, ik kan mij daar niet druk om maken. De serie weet het beste te maken van een niet al te hoog budget. Het is atmosferisch en maakt goed gebruik van de locaties waar gefilmd wordt. Ik kan mij goed voorstellen dat er in dat gebied creepy dingen afspelen. Normaal ben ik niet altijd van de flashbacks, maar de flashbacks in deze aflevering voegen daadwerkelijk wat toe. Het geeft het verhaal net wat meer body. Channel Zero weet vooralsnog te boeien met een vrij simpel gegeven. Het is daarom een zegen dat dit eerste seizoen maar zes afleveringen telt. Er is namelijk geen tijd voor fillers en dat resulteert vaak in een compacter/strakker eindproduct.

Ik blijf dus nog even hangen op dit kanaal

Channel Zero Banner meneer vevie

Jazeker, want ik zie nog geen reden om te zappen. Zelf had ik waarschijnlijk gekozen voor iemand anders dan Paul Schneider in de hoofdrol. Het is nou niet de interessantste acteur. In bepaalde scènes verwacht je net iets meer intensiteit. Ik geloof graag dat er heel wat koele kikkers zijn onder ons, maar in bepaalde situaties zou je wat mij betreft anders reageren dan Mike doet. Dat kun je niet los zien van het werk van Schneider. Gelukkig is zijn werk hier nog nergens storend en wie weet groeit hij nog meer in zijn rol. Ik ga ervan uit dat zeker de horrorliefhebber Channel Zero wel kan waarderen. Die zullen net wat meer geneigd zijn om bepaalde dingen door de vingers te zien. Ik zit in ieder geval klaar voor de tweede aflevering. In de tussentijd kun je mij vinden in these streets, op jacht naar een paar clowns.

De trailer:

Geef een reactie