Bull – Pilot

Bull: degelijk, maar daar is alles mee gezegd

Wie Michael Weatherly heeft gemist op zijn televisie kan gerust ademhalen. Michael is terug! En wel in Bull van CBS. Hij speelt de briljante en charmante (volgens de beschrijving) Dr. Jason Bull. Dr. Bull is de oprichter van een succesvolle firma dat consulteert bij rechtzaken. Heb je dus problemen die opgelost moeten worden? Who you gonna call? Niet de Ghostbusters. Nee, dan bel je Dr. Jason Bull.

De kans is echter klein dat ik ooit aan de lijn hang met meneer Bull. Er kan maar één Meneer zijn! Wat Bull presenteert in deze pilot is simpelweg te karig. De zoon van een steenrijk persoon wordt verdacht van moord. Het is aan Dr. Bull en zijn team om de zaken zo te arrangeren dat deze jongeman onschuldig wordt verklaard. Dat is deze pilot in een notendop. Je kunt er nog zoveel over willen zeggen, maar daar komt het op neer. Bull levert een pilot af waar de voorspelbare ontwikkelingen elkaar in rap tempo opvolgen. Als kijker heb je al gauw door hoe de vork in de steel zit en wat er gaat gebeuren.

Ain’t that some bullshit

Bull banner Meneer Vevie

Bull wordt nergens boeiend. De pilot vertelt bekende verhalen op een manier die nooit nieuwsgierig maakt naar meer. Dat mag je toch op zijn minst verwachten. Geen enkele serie hoeft het wiel opnieuw uit te vinden. Maar je mag toch hopen dat er tenminste iets interessants met dat wiel wordt gedaan. Pimp dat wiel een beetje! Geef dat wiel in ieder geval een iets andere draai. Michael Weatherly’s ‘briljante’ personage heeft hier ook alle karaktereigenschappen die je in zoveel andere soortgelijke series al hebt zien voorbij komen.

Ik ga ervan uit dat Bull wel een publiek zal weten te vinden. Daar ben ik blij om. Er zijn mensen voor en achter de schermen die hun rekeningen moeten betalen en moeten zorgen voor hun kinderen. Maar, dit is toch niet het type serie waar je écht enthousiast van wordt. Bull is degelijk gemaakt en de productiewaarden mogen er zijn. Ik kan mij echter moeilijk voorstellen dat je naar huis rent en zegt: ‘zo, nu ga ik plaatsnemen voor een nieuwe aflevering van Bull‘. Ik wens daarom een ieder veel succes met deze serie, maar ik sla deze snel over.

De trailer:

 

2 Comments

  1. Rudi september 24, 2016
    • Meneer Vevie september 24, 2016

Geef een reactie