Bordertown – The Engagement (Pilot)

Bordertown is nog niet scherp genoeg

Let goed op je buurman. Vooral als hij een buitenlander is! Stop je dochter in een kluisje. Grensagent Bud Buckwald heeft dit soort sentimenten. Het is het type mannetje dat buitenlanders haat, maar wel hun eten eet. Het type mannetje dat ondertussen roti van Knorr en babi ketjap van Conimex in zijn mik schuift. In Bordertown haat Bud namelijk op Ernesto Gonzalez, zijn buurman, en zijn gezin. Bud en Ernesto wonen dan ook in Mexifornia. Dat vind ik wel amusant. Zij wonen dichtbij de Amerikaans-Mexicaanse grens en Bud ziet dan ook steeds meer immigranten het land binnenkomen.

Ernesto is echter een hard werkende man die het in Amerika goed voor elkaar heeft. Beter dan Bud tenminste. Daar zal het mannetje vast ook pissig om zijn. Het wordt allemaal erger voor Bud wanneer de neef van Ernesto, J.C., afstudeert en weer terug keert naar Mexifornia. J.C. heeft namelijk een relatie met de dochter van Bud en daar is hij allerminst over te spreken. Een Mexicaan met je dochter; dat kan natuurlijk niet, he! Een Mexicaan die nu verloofd is met je dochter; Ay, dios mio! Dan komt het misschien goed uit dat er een nieuwe immigratiewet is aangenomen. In het vervolg zien wij hoe Bud de relatie tussen zijn dochter en J.C. probeert te ondermijnen

Ik kan mij voorstellen dat het eng is. De wereld zo om je heen zien veranderen. Iedereen is een klein beetje nerveus voor het onbekende. Het zit in onze aard. Waarom Bud haat op Ernesto is mij geheel onduidelijk, overigens. De man is in deze eerste aflevering heel open en gul richting Bud en zijn familie. Het is dus dat het plot dicteert dat Bud zich zo dient te gedragen. Dat maakt de scènes tussen hen een beetje lastig. Bud is een enorme asshole tegen mensen die dat in deze aflevering niet verdienen. Ja, J.C. misschien, aangezien dat ook een kneus is. Ernesto geeft nog te weinig tegengas. Niemand kan zich zo laten behandelen, zonder ooit zijn voet in je achterwerk te planten. Ik had meer botsingen verwacht.

De moeite die Bud heeft met J.C. is te verklaren, buiten de racisme. Elke vader ziet zijn dochter graag in goede handen. Als het een man als Bud is, is dat liever niet in de handen van een buitenlander. Meneer zal het zelf een Bifi-worst wezen, trouwens. Als een Duitser, bijvoorbeeld, zijn dochter liever ziet met een Duitser: dan habe ich daar keine problemen mee. Zolang het maar niet mijn mini Meneer over twintig jaar is, die op deze manier wordt bejegend.

Bordertown Banner Meneer Vevie

Het probleem van Bordertown in deze aflevering is echter dat de capriolen van Bud niet scherp genoeg zijn. Wat mij betreft is elk onderwerp in films/series bespreekbaar. Het moet echter wel op een humoristische/interessante manier belicht worden. Dat mis ik hier nog. De serie heeft het over immigratie, maar zegt er nog niet echt wat over. Het thema is bewonderenswaardig, de uitvoering laat nog te wensen over. De serie heeft op zich wel potentie, maar het komt er nog te weinig uit. Daarbij wordt het ook nergens echt grappig. Dat is niet bepaald grappig. Dan rest natuurlijk de vraag of je als kijker zin hebt om te wachten totdat het wel leuk wordt. Neen, dat heb ik persoonlijk niet. Dit is een serie waar je gerust naar kan terug keren, wanneer je verneemt dat het niveau is gestegen. Bordertown sla ik daarom op dit moment maar over.

De trailer:
https://youtu.be/AjXjqC-1Kvg

Geef een reactie