Between – Seizoen 2

Between a rock and a hard place

Laat ik eerst uitleggen wat bovenstaande betekent. Het wilt min of meer zeggen dat je te maken hebt met een dilemma. Ik wou stoppen met deze serie. Meneer had kunnen stoppen met Between. Twijfels, twijfels. Ik koos ervoor om toch het tweede seizoen te bekijken. Het tweede seizoen stond plotseling opeens op Netflix. Vervolgens zit ik s’avonds alleen op de bank. In het donker. Voor me uit aan het staren. Mij afvragend waarom ik het mijzelf weer heb aangedaan en waarschijnlijk weer ga aandoen wanneer er een derde seizoen wordt aangekondigd. Between sucks, guys. Dit is geen goede serie. Hell, dit is een slechte serie.

In het tweede seizoen van Between zitten de jongeren nog steeds vast in Pretty Lake. Ze zijn logischerwijs nog steeds op zoek naar antwoorden. Die antwoorden zijn hard nodig, want voedsel wordt steeds schaarser en overleven steeds moeilijker. Er moet verandering in hun situatie komen, anders houdt het snel op. Wat gebeurt er wanneer het steeds slechter gaat? Dan is het iedereen voor zichzelf. Het tij lijkt te keren wanneer er een wetenschapper beweert een remedie tegen het virus te hebben. Maar is dit wel echt zo? Kunnen de jongeren hem vertrouwen. En lukt het hen om de gemoederen in Pretty Lake te bedaren, na de dood van het broertje van een nieuwe belangrijke speler? Het staat vast dat de jongeren in Pretty Lake ook in het tweede seizoen een zware tijd tegemoet gaan. Gaap…

Between is een serie met een heel interessant uitgangspunt. Wij worden geconfronteerd met jongeren die het heft in eigen hand nemen. Die volwassen keuzes moeten maken. Waar een serie als The 100 erin slaagt om deze keuzes echt gewichtig te maken, slaagt Between hier absoluut niet in. In het eerste seizoen was het niveau al bedroevend. Dat is totaal niet veranderd. Het plot kabbelt nog steeds voort. Er staat ontzettend veel op het spel voor deze jongeren, maar het komt helemaal niet over. Het boeit nog steeds absoluut niet wie het onderspit delft en wie overleeft. Mijn hamburger smaakt er niet anders door. Mijn milkshake zakt niet even naar beneden. Zo van: ‘wat gebeurt hier nou’. Het enige wat je doet is je schouders ophalen.

Between Banner Meneer Vevie

Ook dit seizoen gebeuren er dingen die je als kijker belangrijk zou moeten vinden. Wiley (Jenette McCurdy, Sam & Cat) wordt ziek. Gord (Ryan Allen, Rogue) zet zich in voor alle kinderen in het stadje. Adam (Jesse Carrere, Finding Carter) gaat zelf op onderzoek uit. De poppetjes bewegen echt wel over het scherm. Daar ligt het niet aan. Maar, zoals gezegd: het komt gewoon niet binnen. Het acteerwerk is grotendeels nog steeds om te huilen. De tranen vallen op mijn toetsenbord terwijl mijn vingers dit tikken. Mijn kleine wonder trekt aan mijn been en vraagt in babytaal of het gaat. Nee, zoon. Het gaat niet! Ik ben verdrietig. Jesse Carrere is mogelijk een van de slechtste acteurs die ik ooit heb gezien. Total niet in staat om emotie over te brengen. Between slaagt daar evenmin is. Bid voor Meneer. Laat mij stoppen met Between. Ik verdien het.

De trailer:

Geef een reactie