Better Things – Sam/Pilot

Sam hoopt net als ons op Better Things

Louis C.K. en Pamela Adlon zijn allebei te zien in Louie. Deze samenwerking is de twee zo goed bevallen dat zij samen Better Things hebben ontwikkeld. Better Things is min of meer gebaseerd op het leven van Adlon, die zelf ook een alleenstaande moeder is met drie dochters. Dat betekent dat ik sowieso hoop op better things voor haar personage, Sam, in deze serie. Meneer is ook opgevoed door een alleenstaande moeder. Een moeder met drie kinderen net als Sam. Die alleen het hoofd boven water moest houden en de zorg had over drie soms hele lastige kinderen. Kijk, wij waren zeer geregeld een pain in the ass. Zie dat maar alleen te managen als vrouw. Je moet werken en je kunt dus niet altijd je kinderen in het gareel houden. Ik heb dus automatisch respect voor elke vrouw die dit alleen moet doen. Girlpower, you go girls!

We krijgen Sam er niet zomaar onder

Er zijn genoeg series met sterke vrouwelijke hoofdrollen. Dat een vrouw het alleen kan is ook geen noviteit. Wij leven nu in 2016, er zijn genoeg powervrouwen die hebben aangetoond dat zij niet afhankelijk zijn van een man. Je kunt echter niet ontkennen dat het hebben van een partner het gezinsleven wel makkelijker maakt. Wij zien Sam in deze eerste aflevering dan ook worstelen met haar dochters. Dit is zoals gezegd het verhaal van een vrouw die het beste probeert te maken van haar leven als alleenstaande moeder. Die ook nog een liefdesleven erop na probeert te houden, ondanks de constante chaos waar zij zich in bevindt. Vooral de oudste dochter van Sam, Max, is een lastpak. Het wordt meteen duidelijk dat dit een tiener is die je contant in de gaten moet houden. Maar goed, je tienerdochter moet je sowieso in de gaten houden.

Wil je dat je tienerdochter met je praat over seks? Dat zij je vraagt om wiet voor haar te halen? Max zegt op een gegeven moment dat zij alles wilt delen met haar moeder. Waarop Sam zegt: “liever niet, doe dat liever niet!” Dat heeft mij ook aan het denken gezet. Hoeveel wil je weten als ouders? Wil je wel echt alles weten wat je kinderen uitspoken? Als ouder wil je natuurlijk horen dat je kinderen zich voorbeeldig gedragen en geen ongein uitspoken. Maar, kinderen gaan nou eenmaal dingen uitproberen. Tieners blijven tieners. Ik denk dat Sam ervoor probeert te zorgen dat haar kinderen de meest verstandige beslissingen nemen. Dat geldt ook voor Sam zelf. Met betrekking tot haar kinderen, hun vaders en de overige mannen in haar leven.

Geef Better Things een paar afleveringen de tijd

Better Things banner Meneer Vevie

Better Things is erg goed ontvangen door critici. Maar, zij hebben meerdere afleveringen toegestuurd gekregen. Dit is voor mij het type serie waar je meer afleveringen van moet zien om een beter beeld te vormen. Het was beter geweest als FX, net als bij Atlanta, was gestart met een dubbele aflevering. Ik geef daarom ook regelmatig aan dat je een serie niet moet beoordelen op de pilot. Probeer altijd een aantal afleveringen voordat je een definitieve mening vormt. Wanneer ik een pilot slecht vind, zeg ik ook altijd dat de pilot slecht is en niet de serie zelf. Alle series hebben tijd nodig en vooral comedy’s hebben tijd nodig om hun groove te vinden. Maar soms… soms zijn series vanaf de start een puinhoop en geven zij je meteen zo een zure smaak in de mond dat je de serie afschrijft.

Dat doet deze pilot absoluut niet. Het begin is aardig, maar het komt bij mij nog niet helemaal binnen. Pamela Adlon is een sterke actrice en ik ben geïnteresseerd in wat zij verder gaat doen met deze serie. Met de steun van Louis C.K. moet dit zeker goed komen. De wereld die zij gecreëerd heeft is de moeite waard. De pilot gaf mij genoeg houvast om klaar te zitten voor de volgende afleveringen. Je kunt als kijker zien dat Sam zich afvraagt of zij het wel goed doet. Of haar kinderen op deze manier wel de best mogelijke opvoeding krijgen. Dat zijn dingen die mij zeker interesseren en waar ik meer over te weten wil komen. Ik verwelkom Sam dus met open armen en hoop samen met haar op better things.

De trailer:

https://youtu.be/UivyT8nZVx8

 

Geef een reactie