Beau Séjour – Het Lijk (Pilot)

Beau Séjour begint zeker interessant

Ontwaakt in Beyond nog iemand uit een coma, in Beau Séjour ontwaakt iemand helemaal niet. Althans, Kato ontwaakt wel. Zij is echter wel de pijp uit. Daar kun je toch moeilijk content mee zijn. Als ik wilde dingen met iemand ga doen in een hotel, ambieer ik niet de volgende dag dood te zijn. Dat is niet hoe het werkt. Dat Kato niet lekker in haar vel zit is dus duidelijk. Deze nieuwe tiendelige Belgische serie begint dus vrij aardig. De hoofdvraag is: ‘wat is er gebeurd met Kato?’.

Daarvoor moet je kijken

Dat klopt. Ik ga dat namelijk niet vertellen. Ten eerste, omdat ik het nog niet weet. Ten tweede, omdat ik het idee heb dat Beau Séjour er nog wat tofs van gaat maken. Al snel komen wij, net als Kato, erachter dat zij dood is. Ze ligt er namelijk niet al te levend bij in een bad. In hotel Beau Séjour. Wat ook interessant is: sommige mensen kunnen Kato zien. Hoe kan dat? Deze mensen behoren namelijk wel tot het land der levenden. De eerste aflevering bouwt zich op naar het moment dat de inmiddels vrij bezorgde moeder van Kato het verschrikkelijke nieuws hoort over haar dochter. Vrij hartverscheurend kan ik je vertellen.

De eerste aflevering van Beau Séjour levert dus aardig wat vragen op. Hoe is het zover gekomen? Was het simpelweg een geval van ‘wrong place, wrong time’? In de wereld waarin wij leven kan dat natuurlijk zomaar het geval zijn. Hoe spijtig ook. Het wordt duidelijk dat Kato een behoorlijke vrije jongemeid was. Zij genoot veel vrijheid thuis en leek te kunnen gaan en staan waar zij wou. Maar goed, hoe kort kun je er als ouder opzitten? Je gaat er ook niet meteen van uit dat zoiets ergs jouw kind kan overkomen. De overige afleveringen stellen dan ook botsingen tussen de ouders van Kato in het vooruitzicht. Laat hen nou al net niet zo een goede band hebben.

Goede sfeer, interessant verhaal

Beau Séjour banner

Inderdaad, de serie weet een aardige sfeer neer te zetten. Ik heb in ieder geval, na het zien van de eerste aflevering, het gevoel dat ik meer over de serie wil weten. Kato wordt goed gespeeld door Lynn van Royen. Van Royen geeft mij vertrouwen dat zij de serie kan dragen. Of dat ook daadwerkelijk zo uitkomt is altijd de vraag. Ik moet eerlijk zeggen dat ik ook te spreken ben over de rest van de cast. Onze zuiderburen lijken het wat mij betreft toch vaker beter te doen dan wij. Je kunt toch moeilijk zeggen dat zij meer middelen hebben dan wij. Daar geloof ik niet in. Toch is het verschil soms wel opmerkelijk.

Nee, Beau Séjour mag gezien worden. Het lijkt zo een typisch beklemmende serie te worden dat zich afspeelt in een kleine gemeenschap. Waar men de achterdeur niet op slot doet. Iets wat ik niemand zal aanraden, trouwens. Dit is een gemeenschap waar iedereen elkaar kent zodat de klap nog harder aankomt. De klap van de dood van Kato. En, de klap dat iemand in de gemeenschap dit wellicht ‘hun’ Kato heeft aangedaan. Ik ben benieuwd wat de serie verder gaat doen. Beau Séjour is nog negen weken lang elke zondag te zien op de Belgische zender Een.

De trailer

Geef een reactie