Recensie: Ballers – Seizoen 3

Dit is alleen voor de Ballers

In het begin had ik veel moeite met Ballers. Dit is namelijk een serie die een interessant licht kan schijnen op American Football, de NFL en welke ups en downs die wereld meemaakt. Kijk naar de recente controversie, bijvoorbeeld. Colin Kaepernick die knielt tijdens het volkslied, de atleten die CTE oplopen en andere schandalen, etcetera. Er valt veel over dit wereldje te vertellen. De fout die ik maakte was dat ik dacht dat Ballers meer ambitie had. Dat het dit soort diepgaande onderwerpen niet zou schuwen. Ik heb daarom ook geleerd hoe ik deze serie moet kijken. Net als Entourage is dit basically lifestyle-porn. Zodra je dat als kijker accepteert, is dit een hele leuke serie om te zien. Het is een serie die daardoor wat mij betreft nooit hoger ingeschaald kan worden dan een 6 of 6.5. Het is leuk, maar we moeten er ook niet meer van maken dan het is.

Een NFL-club in Las Vegas

In het derde seizoen proberen Spencer (Dwayne Johnson) en Joe (Rob Corddry) een NFL-club in Las Vegas te vestigen. De twee zijn veelvuldig aan het lobbyen en proberen investeerders enthousiast te maken voor het idee. Ze hebben echter een groot probleem: de NFL is niet bepaald een fan van Spencer Strassmore. Dat betekent dat de twee tegenslag na tegenslag ervaren. Op romantisch vlak is er een nieuwe dame in Spencers leven en Spencer begint daardoor ook steeds meer te denken aan de toekomst. Charles (Omar Miller) leert op zijn beurt dat werken voor de Miami Dolphins vol uitdagingen is. Ricky (John David Washington) probeert een transfer naar de New England Patriots af te ronden en in zijn privé-leven verandert er ook veel.

Ballers is geen hoogvlieger, maar het derde seizoen is wel weer vermakelijk. Dwayne Johnson is nog steeds het uithangbord en veel is er niet veranderd. Serinda Swan (Gracepoint) heeft een rol als Chloe, een oude vlam van Spencer, en haar bijdrage is zeker welkom. Johnson en Swan hebben chemie. Deze serie is voor mij altijd interessanter wanneer men meer ingaat op Spencers privé-leven. Wanneer de serie laat zien dat ook zo een kast van een vent menselijk is en kwetsbaar kan zijn. Er wordt zelfs gepoogd om wat meer de diepte in te gaan met een verhaallijn rond Spencers vruchtbaarheid. Ballers blijft echter altijd op de oppervlakte. Hetzelfde geldt voor de eerdere seizoenen. Het zou een betere serie zijn als het niveau voortdurend rond het niveau van de seizoensfinale van seizoen 2 lag.

We zijn hier voor de lifestyle

Ballers banner

Daar komt het op neer. De auto’s, de vrouwen, de luxe en het leventje dat deze mensen leiden. Het is een serie die stil staat bij de mooie dingen van het leven. Die laat zien hoe goed deze mensen het hebben en in welke kringen zij bewegen. Daarvoor keken we ook allemaal massaal naar Entourage. Er ontbreekt alleen een powerhouse als Ari Gold anders hadden we dit in het eerste seizoen al The Ballers Entourage genoemd. Nu geef ik Entourage te veel eer, want dat was ook niet de sterkste serie. Zeker niet in de laatste seizoenen. Ik kijk inmiddels graag naar de dingen die Spencer en Joe uitspoken. Of naar de onberekenbare Ricky en de niet altijd slimme beslissingen van Vernon en sidekick Reggie. Er valt altijd wel wat te lachen.

De rivaliteit tussen Spencer en Candace Brewer (Emayatzi Corinealdi), die werkt voor de NFL, is ook mooi. Het is leuk om te zien dat een vrouw zoveel macht heeft in een mannenwereld bij uitstek. Spencer heeft het daar zwaar mee te verduren. Daarnaast geeft het voldoening om Spencer en Joe zichzelf te zien opwerken en dat zij nu met ASM meer respect genieten. ‘Werk hard en dan kom je er wel’. Het is de American Dream. Iets maken van niets. Dat is iets waar we allemaal wel achter kunnen staan. Ik sta 100% achter deze boodschap. Ondanks wat er beter kan, kijk ik toch uit naar het vierde seizoen van Ballers.


Heb je het derde seizoen al gezien? Dan heb ik spoilers en overige opmerkingen in de aanbieding op de volgende pagina!

De trailer:

Geef een reactie