Animals – Rats (Pilot)

What a bunch of Animals

Dieren zijn net als ons, guys! Animals houden ook van een feestje, het andere geslacht en al het moois dat deze wereld ons te bieden heeft. Weet je, zij hebben ook gevoelens. Maar het is wel HBO dus er moet natuurlijk wel een sexscène in. Of het wat toevoegt, maakt niet uit. Als kijker keek ik even perplex als de ratten die een seksend stel bezig zagen. Niet alleen naar dat avontuurtje, trouwens.

In de eerste aflevering van Animals, Rats, zijn ratten de hoofdpersonen. Zij praten over seks (making babies), dansen op een feestje en poepen kinderen eruit alsof het niets is. Zij gaan even onverantwoordelijk om met hun geslacht als hippies in de 70’s. De ratten Mike en Phil staan centraal en er wordt getracht om Phil dan eindelijk van bil (van rat?) te laten gaan. Phil is namelijk een laatbloeier. Ook onder ratten is dat absoluut niet hip. Dat ding tussen je benen heb je natuurlijk niet voor niets.

Animals is dus een nieuwe animatieserie van HBO. De serie is gecreëerd door Mike Matarese en Phil Luciano. Mark en Jay Duplass (Togetherness) fungeren als uitvoerend producenten. Kijkend naar het type serie dat Animals is, begrijp ik dat HBO erin geïnteresseerd was. Kijkend naar de uitvoering, begrijp ik dat weer minder. Animals is het type serie met personages die niet altijd sympathiek zijn, maar die je uiteindelijk toch leert pruimen. Althans, als er goede redenen worden gegeven om hen te leren waarderen.

En dat, lieve jongens en meisjes, ontbreekt. Mike en een andere vriend (de macho onder de ratten) proberen Phil aan een seksuele partner te helpen. Het enige wat ik dacht was; waarom zou het mij moeten uitmaken als Phil van bil gaat? Iedereen is unlikable, wat het kijken absoluut niet aangenamer maakt. Natuurlijk hebben genoeg series bewezen dat personages absoluut niet sympathiek hoeven te zijn om het publiek voor zich te winnen (hallo, meneer White), maar het moet wel boeiend zijn. Je moet wel geïnteresseerd zijn in wat er gebeurt en wat dat voor impact heeft op de hoofdrolspelers. Animals slaagt hier totaal niet in.

Animals Banner Meneer Vevie

Animals is een serie waar een betere serie in zit verstopt. Ik zeg zeker niet dat er niet over een aantal afleveringen een totaal andere serie kan staan. De eerste aflevering zal er echter voor zorgen dat een redelijk aantal kijkers er niet in geïnteresseerd zal zijn om te blijven hangen totdat de betere versie tevoorschijn komt. Er is simpelweg te weinig om je aan vast te houden. Rats maakt ook absoluut niet nieuwsgierig naar meer. Dat is funest voor elke eerste aflevering. De thema’s zijn oké, maar de uitvoering blijft achter. Waarom Animals een kans geven, wanneer je soortgelijke thema’s interessanter voorbij hebt zien komen in andere series? Waarom, terwijl er series zijn die wel meteen weten te boeien? Ik weet daar wel het antwoord op.

De trailer:

Geef een reactie