Angie Tribeca – Pilot

Angie Tribeca is freaking hilarisch!

Heb je weleens met tranen in je ogen naar een film/serie gekeken? Met pijn in je buik van het lachen? Ik hoop het wel, anders doe je iets verkeerd! Lachen is gezond. Plezier hebben is gezond. Ik heb in ieder geval in lange tijd niet zo gelachen om een comedyserie. De serie is een creatie van Steve en Nancy Carrell. De start van Angie Tribeca is wat mij betreft fucking awesome. Dit is precies dé comedy die je nodig hebt om even goed te lachen. Of om lekker te ontspannen na een drukke dag op het werk. Dit is grappig met een hoofdletter G.

Angie Tribeca wordt hier gespeeld door Rashida Jones (Parks and Recreation). Angie is een eigenzinnige rechercheur die door de jaren heen heel wat partners heeft versleten. Niemand wil werken met Angie en zij gaat liever solo door het leven. Dat verandert wanneer Angie een nieuwe partner krijgt toegewezen. De even vreemde Jay Gellis (Hayes McArthur) en Angie botsen al direct bij hun kennismaking. Toch dienen zij samen te onderzoeken wie de burgemeester van Los Angeles chanteert. Lukt het de twee hun verschillen te overbruggen en het belang van de zaak voorop te stellen?

Toen Angie Tribeca begon gleed ik al bijna van mijn bank van het lachen. De serie start met een Angie die ontzettend vroeg opstaat om thuis haar workout/training te doen. Gaandeweg worden de oefeningen steeds absurder en de voorwerpen die Angie gebruikt steeds dodelijker. Vanaf dat moment heb je al door dat deze serie zichzelf to-taal. niet. serieus. neemt. Maar dan ook écht totaal niet. De serie is een parodie op politieseries en heeft wat weg van wat Police Academy zou zijn als het een tv-serie was. Of vergelijk het met The Naked Gun voor televisie.

De grappen en grollen volgen elkaar in rap tempo op. Daarbij vallen vooral de dialogen en de one-liners op. De serie is flauw, overdreven en dat stoort in deze pilot nergens. Natuurlijk slagen niet alle grappen. Er worden er echter zoveel afgevuurd, dat je een grap die niet werkt snel bent vergeten. Dit is een pilot die duidelijk maakt dat de serie weet wat het wil belichten. Dat is zeker een pluspunt. Vooral omdat de meeste pilots echt nog zoekende zijn. Zoekend naar de juiste toon, welke accenten de makers willen leggen en hoe de onderlinge verhoudingen tussen de personages zullen zijn. Angie Tribeca gaat echt voor een specifieke toon. De serie slaagt daar op hilarische wijze in. Je krijgt meteen het gevoel dat de serie een eigen identiteit heeft.

Rashida Jones en Hayes McArthur zijn alvast goed op dreef. Het zijn beide acteurs die bewezen hebben goed uit de voeten te kunnen in een comedy. Wat mij betreft is dit goed te zien in deze serie. Hoewel Jones in Parks and Recreation natuurlijk een andere invulling gaf aan haar rol dan hier. Dit is zeker een ander soort type comedy. Beiden gaan gelukkig ongegeneerd te werk. Zij durven zichzelf voor lul te zetten. Met een serie dat zo absurdistisch is als Angie Tribeca moet je als acteur ook ongeremd kunnen zijn. Je moet er helemaal in duiken, anders werkt het niet. Anders valt het simpelweg niet te verkopen aan het publiek. En, het is toch tof om Jere Burns na Justified weer zo snel terug te zien? Of om een kleine cameo van Lisa Kudrow te zien?

Angie Tribeca Banner Meneer Vevie

Toegegeven, Angie Tribeca zal beslist niet voor iedereen zijn. Kun jij niet lachen om een lachende hond? Kun jij niet lachen om een hilarische achtervolging vol acrobatische handelingen? Nee… Boe! Ik vind je niet leuk! Maar, dan kun je beter niet aan deze serie beginnen. Dit is dan een serie die ontweken dient te worden als de plaag. Als je hier wel om kunt lachen, dan dien je sneller op de bank te duiken dan Pieter van den Hoogenband in een zwembad. Het tiendelige eerste seizoen is al uit. Ik ga daarom snel weer verder. Ik moet meer zien van die hilarische hond en de overige capriolen die Angie en Jay zullen uitspoken.

De trailer:

3 Comments

  1. Dirk januari 18, 2016
    • Meneer Vevie januari 21, 2016
  2. Gwen januari 24, 2016

Geef een reactie