Angel from Hell – Pilot

Angel from Hell mag je overslaan

Loop je heerlijk fluitend op straat. Misschien heb je je koptelefoon op. Tikt er opeens iemand op je schouder. De linker of rechter. “Ik ben jouw beschermengel!”Tja, wat zeg je dan? In Angel¬†from Hell overkomt het Allison (Maggie Lawson, Back in the Game) met Amy (Jane Lynch, Glee). Op dat moment verwacht je dat Allison haar tackelt. Een grove sliding maakt op de enkels van Amy. Het slagen van Angel from Hell valt of staat dus bij het thema: kunnen kijkers dit concept omarmen?

Natuurlijk kan dat. Laten we eerlijk zijn: er zijn gekkere concepten op het kleine en grote scherm geweest. Allison is een dermatoloog met een schijnbaar perfect leven. Althans, totdat zij Amy tegen het lijf loopt. Deze extraverte verschijning duikt steeds vaker in de omgeving van Allison op. Bij de gemiddelde persoon zou dan al een belletje gaan rinkelen. Zo ook bij Allison, alleen gaat zij er dus beter mee om dan meesten zouden doen. Het wordt helemaal vreemd wanneer Amy aangeeft de beschermengel van Allison te zijn. Ben je dan gewoon koekoek of niet? Ik vraag mij af of je dan niet vogeltjes boven iemands hoofd ziet vliegen. In de loop van de pilot komt Allison erachter dat Amy wel erg veel van haar weet. Dat kan toch geen toeval zijn?

Nee, dat is waarschijnlijk geen toeval. Maar is het noodzakelijk om daarachter te komen? Op basis van deze eerste aflevering zegt Meneer van niet. De situaties die de pilot presenteert worden nooit echt humoristisch. Meer dan een glimlach ontlokt deze pilot niet van je. De serie heeft goede hoofdrolspelers in Maggie Lawson en Jane Lynch, maar zij zijn (op basis van eerder werk) echt veel beter dan deze serie te bieden heeft. Dit is voor beiden een routineklus. Dit soort rollen spelen zij in hun slaap. Angel from Hell is een typische automatische piloot, dertien in een dozijn serie. Critici zullen daarom misschien snel zeggen dat de serie juist past bij CBS. CBS is succesvoller met multicam comedy’s en de vraag is dus of deze single cam comedy het gaat redden op de zender. Ik denk persoonlijk van niet, maar wie ben ik.

Angel from Hell Banner Meneer Vevie

Daarbij kun je je afvragen of je je als kijker niet gaat irriteren aan het personage van Jane Lynch. Iemand die je niet kent, die zo vaak uit het niets opduikt en ongevraagd haar mening geeft? Amy verschijnt hier namelijk bij Allisons woning, vlakbij haar werk, etcetera. Alsof iemand steeds kiekeboe zegt. De verstandhouding tussen Allison en Amy zal daarom beter ontwikkelt moeten worden. Anders wordt de relatie tussen de twee moeilijk te behappen. Als kijker dien je te geloven dat Allison iemand als Amy zomaar zou accepteren in haar leven. Toegegeven, Amy bewijst Allison een enorme dienst in de pilot. Toch dient de serie snel duidelijk te maken of Amy gewoon crazy is of écht een beschermengel. Dat zou de serie meer in perspectief plaatsen en wat meer body geven. Ik zal daar zeker niet bij zijn. Ik word nu lastig gevallen door mijn eigen beschermengel.

De trailer:
https://youtu.be/t6jIqdXmfWc

4 Comments

  1. Jessica januari 8, 2016
    • Meneer Vevie januari 8, 2016
  2. Gwen januari 11, 2016
    • Meneer Vevie januari 11, 2016

Geef een reactie