American Housewife – Pilot

Iemand interesse in een American Housewife?

Mocht je Katy Mixon gemist hebben na Mike and Molly: mevrouw Mixon is vanaf nu te zien op ABC in American Housewife. Ik wil niet zeggen dat ik Katy heb gemist, maar ik kon haar altijd wel waarderen in Mike and Molly. Het is een charmante actrice met veel personality. Ik kan daarom ook begrijpen dat zij meteen haar eigen serie kreeg aangeboden. Als het om comedy’s gaat, weet ABC de laatste jaren precies wat het wilt. Dat komt goed over. De pilot van American Housewife is stukken minder dan die van Speechless, maar je weet in ieder geval wat je krijgt. Vanaf de eerste minuten weet je namelijk wat je op je bord krijgt en of dat je zal smaken of niet. Dit is een serie die Mevrouw Vevie zeker kan waarderen, dus ik zal vast nog meer te zien krijgen van deze serie. Ik heb daar op zich geen probleem mee.

De dikste vrouw in Westport, Connecticut

Katy is een huisvrouw in Westport, Connecticut. Zij heeft de perfecte sitcom familie van drie kinderen en een liefhebbende man. Haar kinderen zijn soms een beetje vreemd, maar dat kon je verwachten. Katy doet haar uiterste best om het huishouden draaiende te houden, maar ook om niet onder te doen voor de perfecte vrouwen in Westport. Je kent ze wel: graatmager, geen kont en ze kijken stiekem op je neer. Op dit soort vrouwen moet je een slipper gooien. American Housewife zet deze vrouwen in de pilot vrij cliché neer, maar wellicht krijgen deze vrouwen uiteindelijk meer een gezicht. In deze aflevering gaat de overbuurvrouw van het gezin verhuizen. Katy doet haar stinkende best om een nieuwe eigenaar te vinden die dikker is dan zij zelf. Zij moet natuurlijk wel “de tweede dikste vrouw van Westport” blijven. Je krijgt echter niet altijd wat je wilt. Of je krijgt het en het valt tegen. Gelukkig krijgen wij al snel door dat Katy een dame is die beslist haar mannetje staat.

American Housewife begint redelijk. Zoal verwacht is Katy Mixon goed op dreef en zij bewijst dat zij haar eigen serie kan dragen. Het materiaal, dat zeker niet opmerkelijk is, wordt grotendeels gered door Mixon. Dit is een serie dat alleen maar beter kan worden wanneer Mixon echt op stoom raakt. Ik hoop alleen van harte dat de serie zich niet teveel gaat richten op ‘fat jokes’ en het gewicht van Katy. Ja, het personage is zwaarder dan de gemiddelde leading lady op televisie. Maar, het is gewoon een normale Amerikaanse vrouw. Zo zien veel vrouwen eruit. Haar gewicht moet niet iets zijn om je voor te schamen. Ik hoop daarom ook dat de serie toont dat hier niks mis mee is. Niet elke vrouw heeft namelijk maatje 32 of 34. Het personage moet meer te bieden hebben dan haar gewicht. Ik hoop ook meer te zien te krijgen van haar vriendinnen, die wij even te zien krijgen in de pilot, en van haar man (Diedrich Bader).

Een leuk tussendoortje

American Housewife Banner

American Housewife is inderdaad een leuk tussendoortje. Het is de snack die je soms ook gewoon nodig hebt. Gewoon even lekker ontspannen, met je voeten op de bank en je partner naast je. Lekker kroelen! Ga me alstublieft niet vertellen dat daar wat mis mee is. Er zijn op dit moment comedy’s op ABC die ik hoger inschat dan deze serie, maar ik heb hier wel vertrouwen in. De serie heeft een hoofdrolspeelster die likeable is en dat helpt altijd. Ik ben daarom benieuwd naar hoe deze serie zich gaat ontwikkelen en of men erin slaagt om meer de diepte in te gaan.

De trailer:

Geef een reactie