Het eerste slachtoffer van dit herfstseizoen is bekend: Wicked City. ABC heeft de serie van het uitzendschema gehaald. De serie debuteerde beroerd op de zender en de afgelopen weken werd het er niet beter op. Afgelopen week kelderde de serie zelfs naar een o,4 in de belangrijkste demografie. De productie wordt stop gezet na de achtste aflevering die op dit moment gefilmd wordt. Vanaf 17 november worden herhalingen van Shark Tank op het tijdstip van Wicked City uitgezonden.

Wicked city nov 10De netwerkzenders zijn geduldiger geweest dan gebruikelijk, aangezien er nog geen series waren gecanceld. De zenders kozen er voor om het aantal afleveringen van slecht presterende series terug te brengen. Dat overkwam ABC’s Blood & Oil, NBC’s The Player en Truth Be Told en Fox’s Minority Report

Maar de kijkcijfers van Wicked City waren slechter dan die van elke andere nieuwe serie. De demografiecijfers voor de eerste weken: 0,9, 0,7 en 0,4. De 0,4 is het laagste cijfer van een televisieprogramma op de grote netwerkzenders dit herfstseizoen. Er wordt zelfs gezegd dat dit het laagste cijfer voor een gescripte serie ooit is. Die eer deelt de serie samen met NBC’s American Odyssey en A To Z en Fox’s Mulaney. Het is duidelijk wat uiteindelijk het lot was van die series.

De dinsdagavond (specifiek om 22.00) op ABC eist de laatste jaren alleen maar slachtoffers. Series die op dat tijdstip geprogrammeerd worden weten eigenlijk al hun lot. Lucky 7, Killer Women en Mind Games hielden het de afgelopen jaren ook niet langer dan een paar afleveringen uit. Body Of Proof en Forever kregen dan wel een volledig eerste seizoen, maar werden uiteindelijk alsnog gecanceld.