De 5 series van februari: de dirty 5 (2018)

De 5 series van februari (2018)

De 5 series van februari (2018): zoals jullie weten komen er tegenwoordig té veel series uit. Dat is leuk voor ons serieliefhebbers. Maar in dit tijdperk van ‘Peak Tv’ is het simpelweg onmogelijk om alles bij te houden. Vooral niet voor een normaal functionerend mens, met een baan en een gezin. We moeten dus steeds selectiever zijn. We zullen dus ook steeds sneller series moeten laten vallen. Er is simpelweg te veel goede televisie om je tijd te verdoen met een serie die je niet pakt. Natuurlijk, er is altijd ruimte voor een paar guilty pleasures. De voorwaarde is echter wel dat je er, op welke manier dan ook, van geniet.

Ik heb daarom vijf nieuwe series geselecteerd die wat mij betreft deze maand de moeite waard zijn. Althans, die het meest te bieden hebben. Het kan uiteindelijk naderhand altijd tegenvallen, maar dan zijn er gelukkig nog andere series om op terug te vallen. Als back-up heb ik dan wellicht deze series, nieuwe series in februari (2018), in de aanbieding. Dit waren overigens de furious 5 van vorige maand: de 5 series van januari (2018). En nu terug naar het hoofdgerecht ———> Hier zijn de dirty 5 van deze maand:


Altered Carbon
In première: 2 februari 2018 (Netflix)

Het verhaal

Altered Carbon is gebaseerd op de cyberpunk noir klassieker van Richard K. Morgan en is een intrigerend verhaal over moord, liefde, seks en verraad dat zich meer dan 300 jaar in de toekomst afspeelt. De maatschappij is door nieuwe technologie volledig getransformeerd. Zo kan het bewustzijn worden gedigitaliseerd en zijn menselijke lichamen verwisselbaar, wat de dood niet langer permanent maakt. Takeshi Kovacs is een eenzame overlevende soldaat uit een groep elite interstellaire strijders die werd verslagen bij een opstand tegen de nieuwe wereld. Zijn geest is eeuwenlang in ijs gevangen gehouden, totdat de rijke Laurens Bancroft hem een nieuwe kans geeft. In ruil voor een nieuw leven in een nieuw lichaam, moet Kovacs een moord oplossen: de moord op Bancroft zelf..

Waarom Altered Carbon?

Zeg eens eerlijk… de trailer ziet er toch heerlijk uit?! Ik houd van science fiction en van toffe shit, dus dan kom ik al snel uit bij Altered Carbon. Dit lijkt een serie te worden met een toffe leefwereld en intrigerende personages. Joel Kinnaman (The Killing) is natuurlijk ook geen misselijk acteur en de cast is zeker niet verkeerd. Ik ben alleen bang dat dit weer de zoveelste Netflix-serie wordt met meer afleveringen dan het verhaal heeft om te vertellen. Ik heb sterk het gevoel dat de afleveringen weer zullen slepen en dat ik mij regelmatig zal afvragen waarom er niet andere keuzes worden gemaakt. Ik hoop van niet, maar dat is de rode draad die door veel Netflix-producties loopt.

Laten we hopen dat ik ernaast zit. Of laten we in ieder geval hopen dat de goede momenten het geheel dan overeind houden. Ik houd van dit genre, dus ik ga zeker kijken

De trailer

https://youtu.be/OZV2Usu1wkw

Geef een reactie