De 5 series van augustus (2017)

De 5 series van augustus (2017)

Zoals jullie weten komen er tegenwoordig té veel series uit. Dat is leuk voor ons serieliefhebbers. Maar in dit tijdperk van ‘Peak Tv’ is het simpelweg onmogelijk om alles bij te houden. Vooral niet voor een normaal functionerend mens, met een baan en een gezin. We moeten dus steeds selectiever zijn. We zullen dus ook steeds sneller series moeten laten vallen. Er is simpelweg te veel goede televisie om je tijd te verdoen met een serie die je niet pakt. Natuurlijk, er is altijd ruimte voor een paar guilty pleasures. De voorwaarde is echter wel dat je er, op welke manier dan ook, van geniet.

Ik heb daarom vijf nieuwe series geselecteerd die wat mij betreft deze maand de moeite waard zijn. Althans, die het meest te bieden hebben. Het kan uiteindelijk naderhand altijd tegenvallen, maar dan zijn er gelukkig nog andere series om op terug te vallen. Als back-up heb ik dan wellicht deze series in de aanbieding: Nieuwe series in augustus. Hier zijn de furious 5 van deze maand:


The Sinner meneer vevie banner
In première: 2 augustus 2017 (USA Network)

Het verhaal

Een jonge moeder pleegt schijnbaar uit het niets een gruwelijk misdrijf. Wat is er aan de hand en wat zijn haar motieven?

Waarom The Sinner?

The Sinner begint erg sterk en Jessica Biel levert sterk werk in de eerste aflevering. Wat mij betreft is het haar beste rol tot nu toe. Het is een rauwe performance die zelfs een initiële twijfelaar (aan de skills van mevrouw Biel) als ik op andere gedachten heeft gebracht. De serie roept vragen op en weet te boeien. Wat beweegt iemand om zo een gruwelijk vergrijp te plegen. Het interessante is ook dat je als kijker voelt dat er meer aan de hand is. Het is alleen te hopen dat The Sinner dezelfde kwaliteit weet vast te houden. Het zal niet de eerste keer zijn dat een serie in dit genre het uiteindelijk niet weet waar te maken. De serie telt ook maar acht afleveringen, dus zo een grote opgave wordt het gelukkig niet.

Mijn recensie van The Sinner.

De trailer

Geef een reactie