The Perfect Guy (2015) [Recensie]

Geachte vrouw,

Ik weet dat je droomt van The Perfect Guy. De man van je dromen. Knap, lief, sexy én een echte man. Een man die voor je kan zorgen. En vooruit: met een geheim wapen in zijn boxershort die jou kan inpakken en jij alleen kunt uitpakken. Maar wat als deze man een beetje koek-koek is? Je bent niet vies van een beetje spanning (zeg je), maar damn, dit wordt zélfs jou te heet onder de voeten. You like ‘em hot, maar aan dit hapje verbrand je je vingers. De perfecte man verandert opeens in de perfecte gek. Wanneer je naar hem kijkt, hoor je van die angstaanjagende deuntjes. Je had het eigenlijk kunnen weten. Marco Borsato zei al dat de meeste dromen bedrog zijn, maar hij zei er niet bij dat het ook nachtmerries kunnen zijn! Nee, laat die perfect guy maar zitten…

In The Perfect Guy overkomt het Leah Vaughn (Sanaa Lathan, Love & Basketball). Een beeldige vrouw (maar echt!) die ogenschijnlijk alles heeft wat haar hartje begeert. Een succesvolle carrière, haar droomhuis en een toegewijde vriend. Ik zeg natuurlijk ogenschijnlijk, omdat wij beter weten. Ik spoil niks als ik dit zeg, toch? Als Leah écht alles had, dan zaten wij na vijf minuten te kijken naar de aftiteling. Nee, Leah wilt trouwen en kleine Leahs op de wereld brengen. Dat is begrijpelijk, Leah, wij begrijpen het. Maar haar vriend Dave, (Morris Chestnut, Rosewood), is nog niet klaar om te trouwen en kinderen te krijgen. Vervolgens maakt Leah het uit, want de perfecte man moet nog in beeld komen. Hier wordt hij, Carter Duncan, gespeeld door Michael Ealy (The Following). Carter blijkt dus een beetje veel naar Anthony Perkins in Psycho te hebben gekeken en ontpopt zich dus (je raad het al) als een ware psycho.

Het is allemaal leuk en aardig hoor. Een man die bijna struikelt omdat hij de deur voor je wil openhouden. Maar, is dat de hoofdpijn die Leah later ervaart waard? Het idee achter The Perfect Guy is daarom zeker interessant. Helaas is het precies het type film die verneukt wordt door jezelf. Omdat je dit thema simpelweg te vaak hebt gezien. En ook betere versies ervan hebt gezien. Soms werkt het kijken van veel films namelijk ook tegen je. Net als die stroeve deur die maar moeilijk open wilt gaan. Het moment dat je zegt ‘was ist los mit Carter’, komt ook te vroeg. De man laat even zien dat hij een droomman kan zijn, maar verandert veel te snel in een asshole. De spanning wordt niet goed opgebouwd. En wanneer je weet dat er écht was los ist mit Carter, vervalt de film in clichés en voorspelbaarheid. Het is een film met goede intenties die de bal laat vallen voor de endzone (in dit geval voor de rust). Net als dat schip dat strandt in de zicht van de haven.

Michael Ealy heeft in het derde seizoen van The Following laten zien dat hij overtuigend een creeper kan spelen. Dat doet hij hier met gemak over. Sanaa Lathan is eigenlijk altijd wel een kundige actrice. Als kijker begrijp je dat deze mannen weg zijn van haar Leah Vaughn. Aan het acteerwerk van de drie hoofdrolspelers ligt het zeker niet, hoor. Het materiaal is gewoon even onopmerkelijk als de beelden die wij te zien krijgen. Nergens kun je je nagels stuk bijten of je dekentje naar je ogen brengen. Het is een thriller zonder thrills. Wanneer je ondertussen nog even wat push-ups en squats kunt doen, zonder echt wat te missen, dan weet je al hoe laat het is. Inderdaad, dan is het tijd om deze recensie af te sluiten. Maar eerst nog even dit…

Nog steeds interesse in The Perfect Guy?

Ik snap je hoor, lieve vrouw. Jij wilt je prins op het witte paard. Ik wil mijn prinses met de glazen muiltjes. Helaas, hebben wij door The Perfect Guy ons gerealiseerd dat perfect maar een illusie is. Het is dat masker tijdens carnaval. Dus inplaats van je druk maken of hij zijn mes en vork correct vasthoudt, kun je je beter druk maken of hij niet na een tijdje ontspoort. Of hij je na de eerste verliefde weken nog steeds op een voetstuk plaatst. Doe maar gewoon een man als Meneer Vevie. Soms een lul, soms irritant en hij mag dringend weer naar de sportschool. Maar, hij behandelt je sowieso beter dan het mannetje in deze film. Dat is zeker!

Met vriendelijke groet,

Meneer Vevie

De trailer:

2 Comments

  1. Gwen december 14, 2015
    • Meneer Vevie december 16, 2015

Geef een reactie