Happy Death Day (2017) [Blu-Ray Recensie]

Gefelicteerd met je Happy Death Day

Van de lieve mensen van Triple P Entertainment (heel erg bedankt!) kreeg ik de DVD van Happy Death Day binnen.

Synopsis

In Happy Death Day speelt Jessica Rothe (La La Land) een studente die steeds dezelfde afscuwelijke dag waarop ze wordt vermoord opnieuw meemaakt, en er keer op keer achter probeert te komen wie haar wil vermoorden.

Elke dag de pijp uit

Happy Death Day is een film waarvan ik dacht dat ik er meer over te vertellen zou hebben. Het Groundhog Day-achtige concept heeft wel wat en op voorhand zou je zeggen dat het thema tof verwerkt kan worden in een thriller/horrorfilm. Dat is ook meteen waar het in deze film aan schort. Het is niet spannend genoeg om een thriller te zijn en niet beklijvend/angstaanjagend genoeg om een horror te zijn. Het is het net niet. Geloof mij: het zegt veel dat Mevrouw Vevie er tijdens het kijken uiterst ontspannen bij zat. Mijn lieverd is toch iemand die snel de handjes voor haar ogen doet of even wegkijkt, maar dat was hier zeker niet het geval.

Het helpt ook niet dat de oplettende kijker (of de kijker die geoefend is in het genre) wellicht al snel door heeft wie de killer is. Dat is jammer, want dat haalt natuurlijk al snel de angel eruit. Wanneer dat besef er eenmaal is (en er geen twijfel meer is) dan zit je eigenlijk alleen te wachten tot je vermoedens bevestigd worden. In dit genre kun je dat niet gebruiken. Aan hoofdrolspeelster Jessica Rothe ligt het in ieder geval niet, want die is zeker niet verkeerd. Happy Death Day is uiteindelijk een film geworden die redelijk onderhoudend is, maar het is geen film die je onmiddellijk (like rapido) op je kijklijst hoeft te zetten. Maar… dat vind ik.

Cast

Jessica Rothe, Israël Broussard, Ruby Modine, Rachel Matthews, Charles Aitken, Rob Mello, Phi Vu, Caleb Spillyards, Tran Tran en Laura Clifton.

Extra’s

Alternative ending
Deleted Scenes
Worst Birthday Ever!
Behind the Mask: The Suspects
The Many Deaths of Tree

Specificaties

Uitgever: Universal Studios
Audio: DTS-HD Master Audio 5.1
Ondertiteling: Engels, Nederlands, Frans, Castellaans, Fins, IJslands, Italiaans, Turks, Duits, Noors, Zweeds, Deens en Portugees
Duur: 96 minuten
Genre: Thriller/Horror

Geef een reactie